Aktivnosti

Prirodna bogatstva Ražanca

Hrvatska obala Jadrana smatra se jedinstvenim primjerom objedinjenosti bogatstva Mediterana, ne samo po svojoj povijesti, već i po prirodnoj ljepoti. U okružuju se nalaze brojni nacionalni parkovi i parkovi prirode (Paklenica, Plitvička jezera, Krka, Kornati, Telašćica, Sjeverni Velebit, Vransko jezero), uređene biciklističke staze, nude se razne dodatne aktivnosti poput raftinga i kanuinga, planinarenja, slobodnog penjanja, bungee jumpinga na Masleničkom mostu, zatim karting, škola jahanja, paintball, adventure park, farma magaraca i ostale atrakcije.

Također, možete posjetiti vrelo rijeke Une, razgledati pećine i špilje, muzeje soli, izložbu paške čipke, odslušati kompozicije morskih orgulja uz pozdrav Suncu u antičkom gradu Zadru, kao i posjetiti otoke zadarkog arhipelaga.

Netaknuta priroda i morska obala, kao i uživanje u prekrasnim zalascima sunca za sve ljubitelje pješačenja i biciklizma moguće su na pješačkim i biciklističkim stazama na području općine Ražanac. Rekreacijsku mapu Općine Ražanac možete preuzeti na dnu stranice ili u dijelu “Brošure i publikacije”.

Ako pak volite jedriti na dasci pronaći ćete izvanredne uvjete za taj sport jer tokom ljetnih mjeseci svakodnevno puše maestral. Ukoliko ste zainteresirani za odbojku na pijesku na raspolaganju su Vam tereni na plaži u Ražancu, Rtini i Ljubču. Ljeto je idealno vrijeme za ovu vrstu sporta, vrijeme prirode, druženja i rekreacije. U mjestima su također na raspolaganju i tereni za boćanje, nogomet i košarku.

Rekreacijska mapa