+385 (0)23 651 205

Top
 

Susret KUD-ova u Rtini, 31.7.2014. s početkom u 21 sat

Susret KUD-ova u Rtini, 31.7.2014. s početkom u 21 sat

3. Susret KUD-ova u Rtini povodom obilježavanja Sv. Šime radi najavljenih lošeih vremenskih uvjeta premješten je sa srijede na četvrtak, 31.7.2014. Na susretu će nastupiti sedam kulturno-umjetničkih društva i dvije klape. Početak programa očekuje se u 21 sat na školskom igralištu  u Rtini Miočići.

Susret organiziraju TZO Ražanac i KUD sv. Šime iz Rtine koji je s folklornom skupinom KUD Sv. Jeronim iz Vlašića osvojio zlatnu medalje  na Svjetskom prvenstvu folklora 2013. (World Championship of Folklore – World Folk 2013) koji se održavao 22. kolovoza do 1. rujna 2013. u četiri bugarska crnomorska grada: Burgasu, Nessebaru, Pomorju i Sv. Vlasu, a u organizaciji World Association of Folklore Festivals (WAFF) i European Association of Folklore Festivals (EAFF).

KUD-ovi Rtina i Vlašići dobili su zlatnu medalju za izvedbu i Zlatni Orfej za očuvanje kulture i običaja. Uz medalje dobili su i priznanja: “Otkriće festivala”, “Diplomu za doprinos u očuvanju svjetske tradicijske baštine”, “Diplomu za izvrsnu izvedbu na Svjetskom festivalu folklora”, laureat Svjetskog festivala te posebnu nagradu i priznanje Europskog udruženja folklornih festivala EAFF.

KUD-ovi Vlašići i Rtina izveli su, pored ostalog, i mali scenski prikaz u kojem su kroz različite napjeve prikazali ljubav djevojke iz Kotara i sa otoka, a na kraju su i zapjevali bugarsku narodnu pjesmu “Polegnala e Tudora” sa scenskom igrom.