+385 (0)23 651 205

Top
 

Podsjetnik za SVE Iznajmljivače i Vlasnike kuća/sanova za odmor

Podsjetnik za SVE Iznajmljivače i Vlasnike kuća/sanova za odmor

TURISTIČKA ZAJEDNICA

OPĆINE RAŽANAC

Ražanac bb, 23248 Ražanac

Ražanac, 10. lipnja 2016.

TEL: 023/651-205

 

 

OBAVIJEST ZA IZNAJMLJIVAČE I VLASNIKE KUĆA I STANOVA ZA ODMOR

Ovim putem Vas obavještavamo da je od 01.01.2016 prijavljivanje gostiju moguće isključivo putem sustava eVisitor.

– ZA SVE IZNAJMLJIVAČE

Za omogućavanje  direktnog rada u novom sustavu potrebni su vam lozinka, šifra i TAN lista za ulazak u sustav, a možete ih dobiti u TZO Ražanac. Potrebno je naglasiti da obveznik samo prvi puta mora osobno dođi u nadležnu TZ te da prilikom preuzimanja podataka obvezno predoči IDENTIFIKACIJSKI DOKUMENT i RJEŠENJE O PRUŽANJU USLUGE. Nužno je da podatke preuzme ovlaštena osoba obveznika (vlasnik, direktor), a u slučaju da podatke preuzima opunomoćena osoba, mora imati pismenu punomoć od ovlaštene osobe. Sve aktivnosti u sustavu se bilježe i vezane su uz korisničko ime te je iz tog razloga bitno ozbiljno pristupiti prvoj registraciji i preuzimanju korisničkih podataka.

– ZA SVE VLASNIKE KUĆA I STANOVA I ODMOR

Da bi se prijava boravka vlasnika kuće/stana za odmor ili bilo koje druge osobe koja boravi u njegovu objektu uopće mogla obaviti, prethodno je potrebno da Turistička zajednica unese vlasnika u sustav „eVisitor“. Unos vlasnika u sustav obavlja se isključivo na temelju njegovog osobnog identifikacijskog dokumenta (osobna iskaznica ili putovnica), i OIB-a te jednog od sljedećih dokumenata:

– izvatka iz zemljišnih knjiga (vlasnički list),

– kupoprodajnog ugovora,

– rješenja o nasljeđivanju,

– rješenja o utvrđivanju posebnog poreza na kuće/stanove za odmor,

– rješenja o ozakonjenju nezakonito izgrađene zgrade,

– izvatka iz katastra,

– dokaza o podnošenju zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađene zgrade,

– zbirnih evidencija nadležnih tijela (npr. evidencija obveznika plaćanja komunalne naknade, evidencija obveznika plaćanja poreza na kuće/stanove za odmor i dr.). ž

+ IZJAVA – koju će te ispuniti u TU Ražanacu

Stoga molimo SVE IZNAJMLJIVAČE I VLASNIKE KUĆA/STANOVA ZA ODMOR, na području općine Ražanac, da se jave u Turističku zajednicu TZO Ražanaca radi unosa u sustav „eVisitor“ (tel. 023/651 205).

 

Zahvaljujemo,

TZO Ražanac