+385 (0)23 651 205

Top
 

Od 1. siječnja eVisitor, novi program za prijavu i odjavu turista

Od 1. siječnja eVisitor, novi program za prijavu i odjavu turista

U pripremi je novi program Hrvatske turističke zajednice za online prijavu i odjavu turista putem web stranice www.evisitor.hr koji od 1. siječnja 2016. godine će bit jedini mogući način prijave gostiju.

 

Sustav eVisitor je besplatan i sve podatke je moguće u njega unijeti bez posebnih programa. Za rad je potrebno imati računalo, tablet ili smart telefon, te internet vezu.

 

Za omogućavanje direktnog rada u novom sustavu eVisitor potrebni su Vam lozinka, šifra i TAN lista za ulazak u sustav koje ćete dobiti u Turističkoj zajednici općine Ražanac. Osnovni uvjet za dodjeljivanje lozinke, šifre i TAN liste, koji su potrebni za izvršavanje prijave i odjave gostiju direktno putem eVisitor-a ili u turističkom uredu, je da TZO Ražanac raspolaže s vašim Rješenjem o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga smještaja. Ukoliko niste dostavili Rješenje o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga smještaja u Turistički ured Ražanac molimo Vas da nam ga dostavite putem e-mail-a (u pdf formatu), poštom ili osobno u TU Ražanac. A ukoliko niste sigurni da li TZO Ražanac raspolaže s Vašim rješenjem molimo Vas da nas kontaktirate.

 

Kako bi Vlasnici kuća i stanova za odmor i ubuduće mogli prijavljivati sebe, svoju obitelj i prijatelje prilikom prve prijave sa sobom moraju imati osobnu iskaznicu Vlasnika kuće i stana za odmor.

 

Za sva pitanja Vam stojimo na raspolaganju.

 

Kontakt

od 09:00 d 15:00

tel: 023/651-205

mob: 099/4600-705

e-mail: razanac-tzo@email.ht.hr

 

Korisne informacije nalaze se i na ovim linkovima:

  1. dokumentacija za obveznike >>
  1. Pravilnik o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici kojim sustav eVisitor i službeno postaje središnji elektronički sustav prijave i odjave turista u Republici Hrvatskoj s punom primjenom od 01.01.2016. >>

WEBhttp://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/eVisitor

YOUTUBE KANALhttps://www.youtube.com/channel/UCRQ5Bx2JdGhcEtLCE5eze7g

WIKISTRANICE: www.evisitor.hr, ovim stranicama može se pristupiti tek nakon prijave u sustav

 

eVisitor je jedinstveni online informacijski sustav koji povezuje sve turističke zajednice u Republici Hrvatskoj i omogućava dnevni uvid u stanje turističkog prometa, ažurnu bazu podataka o smještajnim objektima i pružateljima usluga smještaja, izvještavanje u statističke i marketinške svrhe u realnom vremenu, te boljukontrolu naplate boravišne pristojbe. eVisitor pored sustava turističkih zajednica koristi i Ministarstvo turizma, Ministarstvo uprave, Ministarstvo unutarnjih poslova, Carinska uprava i inspekcija, Državni zavod za statistiku te ostali sudionici.

 

Na službenim eVisitor Wiki stranicama formirana je baza FAQ najčešćih pitanja sustava turističkih zajednica, obveznika, programerskih kuća i odgovora Hrvatske turističke zajednice. Vjerujemo da će vam biti od koristi i da ćete na dosta nedoumica odgovor pronaći upravo na navedenom mjestu. Ujedno vas obavještavamo da će se stranice kontinuirano ažurirati i nadopunjavati novim odgovorima te da je stranica javno dostupna svim posjetiteljima bez potrebe prijave u sustav.