+385 (0)23 651 205

Top
 

Regata uz ribarsku marendu i Fešta za Oluju, 5.8.2014.

Regata uz ribarsku marendu i Fešta za Oluju, 5.8.2014.

U utorak, 5.8. održan je cjelodnevni program u Ražancu s prigodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Dan je sada već tradicionalno započeo s jutarnjom Regatom do Škoja i polaganjem vijenca na moru. Za vrijeme trajanja regate, na Rivi se uz glazbu pripremala prava Ribarska marenda – srdelice.

Večernji program započeo je demonstracijom povlačenja mriže na Pisku, a nastavio se uz nastup školske folklorne sekcije pod vodstvom učiteljice Ive Čačić i izvedbu Ražanačkog kola. Uslijedio je nastup Luke Miletića s  izvedbom monologa „Ražanačke face“ i recitacijom vlastite pjesme „Vinograd u Ražancu“, a potom su dodjeljene nagrade pobjednicima 2. Ražanačkih ljetnih igara.

 

Natjecatelji su pojedinačno i ekipno imali priliku sudjelovati u 10 različitih disciplina (igara). Prvi dan natjecalo se u morskim disciplinama – plivanju, veslanju i najluđem skoku, a na kraju večeri izabrani su i Miss i Mister Rive. Natjecatelji su izveli i RIVA JUMP, koji nije bio natjecateljskog tipa, u 3 skoka – na noge, na bombicu i na glavu. Drugi dan natjecanja bio je ekipnog tipa te su se timovi natjecali u sljedećim disciplinama:

– djeca: skakanje u vreći, jaja u žlici, ribarske kašete i potezanje konopa

– odrasli: potezanje konopa i Ražanačka alka

Ukupno je nastupilo  8 dječjih ekipa: Manul’ce, Carevi, Vatreni, Pisak, Zmajčeki, Ibrahimovići, Mušketiri i dame i Morski psi. Svaka ekipa skupljala je je bodove nastupom u svim disciplinama, te je ukupan poredak sljedeći: 1.mjesto – Ekipa „Manul’ce“ , 2.mjesto – Ekipa „Zmajčeki“ i 3.mjesto – Ekipa „Pisak“

U povlačenju konopa za odrasle pobjedu je odnijela ekipa Ekipa Autokamp „Planik“, a u 1. Ražanačkoj alci nakon 503 godine sudjelovalo je 16 ekipa i to: Bubimiri,  Jakov, Oko sokolovo, KR, Ip adresa, Zlo i naopako, MIMM, Fix1 i Fix2, Fon, Jahači apokalipse, Kokir, Glamur caffee, Bezimeni, Buba šarbe, Vuk i Nas dva. Najbolja je bila

ekipa „Buba šarbe“ (Mate Miletić i Lucija Potočnjak) koji su čak 4 puta pogađali „u sridu“ za 1. mjesto. Nagrade su  dodijeljene jučer, na proslavi Dana pobjede i  domovinske zahvalnosti u Ražancu, a osigurali su ih:    Caffe bar „Toni“, Miki Kotur, Pekara Ražanac, Slastičarna NOA Ražanac, Caffe bar Goran Ražanac, Frizerski salon „Matea“, Restoran „Stipe“, Firma „Global“, Klima „Zadar“, Mesnica Ražanac, Virtus d.o.o., Caffe bar „Pisak“, OTP Banka, Velekem, Izletnički brodovi „Morski galeb“ i „Zvjezdica“ Zadar, Frizerski salon „Lucia Art“ Zadar, Pekara „Viktor“ Zadar“, Karlovačko, Ribarski obrt Lilić,  Vina Velikanović, Restoran „Nina“ Ražanac, Atlantic trade d.o.o., Seter d.o.o., Marex-Gel d.o.o., Technotrade d.o.o., Bakmaz d.o.o. i Jelly d.o.o. Zadar.

Glazbeni program otvorila je izvedbom jedne pjesme Dora Kožul, pobjednica 1.Glasa Ražanca, a večer je upotpunio i prigodni vatromet praćen nastupom grupe „Dalmatico“ koja je nastavila zabavljati goste do dugo u noć.