+385 (0)23 651 205

Top
 

Mogućnost dobivanja privremenog rješenja za bavljenje iznajmljivanjem

Mogućnost dobivanja privremenog rješenja za bavljenje iznajmljivanjem

Izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti koje su stupile na snagu 6. srpnja 2013. godine omogućuje se iznajmljivanje u domaćinstvu (PRIVREMENO DO 31.12.2016.) osobama koje su predale zahtjev za legalizaciju i to samo za manje zahtjevnu građevinu – do 400 m2 bruto površine.

Skrećemo pozornost da je moguće riješiti samo one iznajmljivače koji imaju sređeno vlasništvo zemljišta, upisano u zemljišne knjige, pa je stoga relevantan isključivo zemljišno-knjižni izvadak.
Za kategorizaciju je ključan dokaz je li objekt izgrađen prije ili poslije stupanja na snagu Pravilnika (datum 1. rujna 2008. godine), a to se može dokazivati ugovorom o kupnji kuće, ugovorom o priključku struje ili vode ili nekim drugim aktom državnih tijela ili lokalne samouprave i sl.

 

Budući da je kategorija uvjetovana i površinom, potrebno je kopirati tlocrte iz arhitektonskih projekata na kojima je vidljiva kvadratura smještajnih jedinica (površina terasa i balkona ne ulazi u modul).

Ukoliko je moguće, poželjno je slikati svaki apartman i to 10-ak slika spržiti na CD kako bi se vidjela uređenje i funkcionalnost.

Prilikom očevida učestali je nedostatak nepostojanje noćnih ormarića s lampicom i tepihom kraj kreveta i to sa svake strane bračnog kreveta. Bračni krevet mora biti postavljen tako da ima pristup s obje strane.

Zahtjev možete preuzeti u nastavku.

Zahtjev za dobivanje stalnog rješenja za bavljenje iznajmljivanjem možete preuzeti na stranici Brošure i publikacije.