+385 (0)23 651 205

Top
 

Hotspot u Ražancu – slobodni pristup internetu

Hotspot u Ražancu – slobodni pristup internetu

Općina Ražanac, podnijela je zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava na temelju javnog poziva iz Programa poticanja slobodnog pristupa Internetu u turističkim destinacijama „HOTSPOT CROATIA“ u 2014.g, te dobila sredstva za postavljanje 2 pristupne točke u Ražancu.

Postavljanjem pristupnih točaka u Ražancu pokrit će se velik dio otvorenih površina turističkog karaktera poput  trgova, sportskih igrališta, povijesnih lokaliteta, morske lučice, javnih plaža i ostalih površina. Ovaj će projekt  stvoriti višestruke pozitivne učinke za područje cjelokupne općine kroz jačanje imidža destinacije i intenzivniju komunikaciju s posjetiteljima putem društvenih mreža, kao i veću informiranost o smještajnim kapacitetima, gastro ponudi, kulturno-povijesnoj baštini i sl.

Za program „Hotspot Croatia“ ove je godine Ministarstvo objavilo javni poziv 13. ožujka, na koji su se mogle javiti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.  Na ovogodišnji je javni poziv pristiglo ukupno 127 zahtjeva, a za sufinanciranje su odobreni zahtjevi/projekti ukupno 103 korisnika, jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave, a planirana je uspostava 242 nove pristupne točke, nadogradnja 51 postojeće i postavljanje 49 wi-fi interpretacija. Kriteriji za ukupno ocjenjivanje bili su broj ostvarenih turističkih noćenja po jedinici lokalne samouprave u 2013. godini, doprinos jačanju turističkog imidža destinacije i broj uspostavljenih pristupnih točaka po korisniku temeljem ovog programa u prošloj godini.

Pristupne točke bit će obilježene znakom „Hotspot Croatia“  prema izvedbenim rješenjima dostupnim na službenim stranicama Ministarstva turizma. Jedna od točaka jučer je stavljena i funkciju i na raspolaganju je za korištenje, dok će druga u funkciji biti do kraja današnjeg dana.